Portfolio Archive - karmatecture
0
archive,post-type-archive,post-type-archive-portfolio_page,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Archive

Subject cottage is a listed heritage item in a heritage conservation area.   Regardless of its status, we found recent, late 1980’s works to not be fully respectful of the qualities and proportions of the building.   Our brief includes alterations and additions to the ground floor and lower...

Originally designed by the society architect John Verge for John Fairfax in 1832.   The building was bequeathed to the college as their headquarters. It houses not only their administration, but also their art and rare medical book library.   We designed new interior fit-out spaces, specified external finishes,...

Stage one of works on this historic homestead site was to create a summer pavilion on the banks of the beautiful large farm dam.   The roof/shed structure is a recycled structure from the farm which has been relocated and placed in a new framework constructed of...

Our client needs not only a building to house their business, but a caretakers accommodation unit.   Another technical site, with many constraints, we have had to coordinate a number of specialist consultants to address the many site issues.   To be submitted to Bayside Council for Development Consent...

Stanley is a historic fishing village in far north western Tasmania surrounded by water. Geologically interesting, the town is built on the scree slopes of the core of an extinct volcano, tied to the mainland by a sand isthmus.   Our client runs a guesthouse on the...

This family home has been with the one family for 22 years and they have always been aware of the potential of the large, by Inner West standards, block. They have also been aware of the inherent qualities of the well preserved 1914 double fronted...

This renovation project was originally hampered by the fact that the adjoining neighbour of the semi-detached dwelling did not consent to building onto the party/shared wall.   We were able to design a roof at the rear of the cottage that didn’t require us to touch this...

A remnant triangular piece of land with a tiny weatherboard cottage in a heavy industrial area was redeveloped in 2005.   We were able to use existing use rights to build a residence on the upper floor, a commercial level on level one and a popular local...

The partners of this new business enterprise briefed us with a detailed discussion as to why they were undertaking such a venture. It was to provide a home for knitters where they could not only buy fabulous yarn not available in Sydney, but more to...

Our own studio project is located in the original ‘Peter’s Shop’ - a classic corner convenience store.   It is just around the corner from my home, where I had a studio that I previously worked out of. The old studio was a great space but being...